Köşk Ziraat Odası

Köşk Ziraat Odası > Haberler > İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİMİZ

İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİMİZ

Köşk Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Köşk Ziraat Odası Başkanlığı yaklaşan incir sezonu öncesi incirle uğraşan çiftçileri Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsüne götürerek yerinde bilgilendirdi. Köşk Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Köşk Ziraat Odası’nın ortaklaşa düzenlediği programda Köşklü üreticiler öncelikle enstitüde incir fidanı yetiştiriciliği, incir sağlığı ve kaliteli incir hakkında konunun uzmanı mühendisler tarafından bilgilendirildi. Salonda yapılan bilgilendirmelerde üreticiler sorularını konunun uzmanlarına sorup yanıtlar alırken, Enstitü Müdürü Selim Arpacı’da yaklaşan incir sezonu öncesi ürünün kalitesini korumak için hasat sezonunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Salondaki bilgilendirmenin ardından incir üreticileri enstitü bahçesindeki kurumun koleksiyon bahçesini ve depoları gezdiler. Yeni yetişen incir fidanlarından yaklaşık 300 çeşit incir ağaçlarını da gören üreticiler gezi için Köşk Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Köşk Ziraat Odasına teşekkür ettiler. Gezi ve bilgilendirme toplantıları hakkında bilgi veren Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, “Köşk ekonomisinde önemli bir yer tutan incir sezonu öncesi üreticilerimizi bilinçlendirmek için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile ortak bir çalışma içine girdik. İlçemizde iyi tarım ve organik tarım yapan incir üreticilerimizi bu geziye götürdük. Üreticilerimiz kaliteli incir üretimini yerinde gördüler. Konunun uzmanları tarafından incir yetiştiriciliği ve bitki sağlığı hakkında bilgiler aldık. Üreticilerimizin sordukları sorular da cevaplandırıldı. Bize gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı enstitü müdürü ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.